21 Şubat 2012 Salı

Rio's off-carnaval

Rio's off-carnaval

Bu hafta rio karnavalı başladı. Bu linkte Basına ve televizyonlara yansımayan bir bölüm var. Proğramcı kızın hem sunuculuk yapması ve hemde olaya dahil olması çok güzel. Keyifle izleyiniz.:))
Not: sayfa açıldıktan sonra orta bölümde Carnaval da putaria no Rio başlığı altında kısa sürede video açılacaktır.

3 Şubat 2012 Cuma

Ev kadınlarının internetle imtihanı

Önce sadece iş ve bilgi paylaşımı ile başlayan internet önce işyerlerine sonra evlere daha sonrada internet cafelerle iyice hayatımızda yer aldı. Yararları, hayatımıza getirdiği kolaylıklar ve yeniliklerden bahsetmeyebile gerek yok. Ben daha çok şu evlerdeki internetin çok bilinen bir yüzünü farklı bir açıdan ele alacağım.
Bir örnekle başlayayım;
“İnternetin yaygınlaşmaya başladığı ilk yıllardan beri (1997-98), evinde inernet olup, bundan kaynaklanan sorunların hikayesi aynı: Evin reisi, hem işyerinde sık kullandığı interneti biraz da daha rahat kullanmak ve özellikle çocuklarında faydalanması için evine de internet bağlatır. Kendisi geceleri dünyayı keşfe(!) çıkarken, gün içinde ise genelde çocuklar takılırlar. Çocukların girişi belli, daha çok oyun ve müzik. Ama babanın işte, çocukların okulda olduğu zaman evin hanımı da merak sarar bu internet işine. Önceleri sağlık, güzellik, bakım, yemek ve ilgisini çeken diğer konular üzerinde takılır. İnternette dolaşırken tüm dünyada herkesin yoğun ilgisini çeken ve bir bağımlılık haline gelen oyun ve chat işine dalması çok fazla sürmez zaten. Bazıları safça gerçek isimlerini kullanırken zamanla değişik nickler alırlar ve artık daha çok buralara takılmaya başlarlar.
Özellikle canlı oyunlara takılırken (okey. Tavla,vs gibi) birileriyle tanışmak çok uzun sürmez ve artık daha çok chat denilen sohbet odalarında görünmeye başlar. Ve artık ip kopmaya başlar. Aklı hep burada kalır. Eşini işe, çocuklarını okula gönderdiği an hemen bilgisayar başında alır soluğu. Sohbetler sıklaşır; binbir konu açılır kapanır ve bir erkekle kadının konuşmasının geleceği noktaya gelir. Daha çok duygusal yakınlaşma ve heyecan kırpıntısı ile başlayan sohbet ve paylaşımlar buraya gelir dayanır: Aşk ve cinsellik. İçinde ukde kalmış pek çok konuyu karşısında artık güven duyduğu kişiyle paylaşır. Daha sonraları görüntülü sohbetle artık tüm blog okuyucularının bildiği noktaya ulaşır. Bunda kadınların bastırılmış duyguları, ilk defa keşfettiği renkli sanal dünyanın büyüsü ve her insanoğlunda var olan heyecan duygusunun frenlenememesi etken tol oynamaktadır.
Birçok blog okuyucusunun yaşadığı bu nihai noktayı elbetteki bende çok yaşadım. Bu linkte http://mutlu-mutluadam.blogspot.com/2011/06/bir-arastrma-haberi-dtk-internationaln.html bunlardan biraz bahsetmiştim zaten. Aşağıdaki örnek pek çoğumuzun yaşadıklarıyla çok örtüştüyor.  

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ev kadınları zamanlarını daha çok arkadaşlık sitelerinde chat ve sohbet yaparak geçiriyorlarmış. Bunda facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin etkisinin daha çok olduğu bir gerçek. Tabii online alışveriş sitelerinden alışveriş yapanlarda en çok ev kadınları. Kadınların alışveriş hastalığı zaten bilinen bir gerçek. Ve binbir hastalıktan muzdarip olan insanoğlu artık yeni bir hastalıkla karşı karşıya “internet bağımlılığı”. Türkiye’de internet bağımlılığı ile ilgili ilk birimi hizmete sokan Balıklı Rum Hastanesi’nin doktorlarından Özgür Öztürk: “Genelde çocuklar online oyun oynayarak zaman geçiriyor. Kadın hastalar arasında online alışveriş yapmak yaygın. Chat‘e de çok meraklılar. Erkeklerin çoğu kumar sitelerine düşkün. Kimi chat yapmayı da seviyor” demiş.